Älskade Målle!

Och så var tiden inne.
Ni vet, när man skaffar djur så vet man om att någon dag i framtiden så kommer dom att försvinna ur ens liv.
Men jag har aldrig tänkt att den dagen ska komma.
Innerst inne har jag ju vetat om det.
Men det är något jag förträngt, och gömt långt, långt där inne.

Men så plötsligt blir det aktuellt.
Jag har tyckt väldigt länge att tiden har varit inne för våran älskade Målle.
Men jag har nog inte riktigt insett det ändå på något sätt.
Inte insett hur det skulle kännasm eller vad det skulle innebära.
Men nu känner jag det.
Usch.

Satt på bussen på väg hem från skolan idag, när jag fick veta.
Jag fick veta, att imorgon så är det dax.
Då är Målles tid över.

Så nu sitter jag här med tårarna rullandes ner för mina kinder.
Och det vet jag att dom kommer att göra imorgon.

Jag tror inte att alla förstår relationen man får till sina djur.
Jag önskar att alla fick uppleva det någon gång.

Målle är 19 år nu. Ett år yngre än mig.
Har har varit med hela mitt liv.
Varje dag.
I ur och skur.
I glädje och sorg.

Imorgon är det dax att säga hejdå.
Och jag vet att det är det bästa. Innerst inne.
Men det känns ändå svårt.

Målle. Du kommer att få det bra nu.
Jag vet att du kommer få det bra.
Men jag kommer sakna dig.

Men det är långt tills imorgon.
Det är många timmar kvar.
Och dom ska jag ta vara på.
Sötnos....



Hej, hopp!

Trött, trött, trött, ont i skallen, trött. Mja. Det är väl så jag känt mig idag. Undrar jag om det är något lurt på gång?
Eller så är det helt enkelt så att jag bara har fått för lite sömn sista veckan. ( kanske snarare sista VECKORNA?)

Hade i alla fall en underbart skön stund idag i skolan. Det var när jag fick sitta i frisörstolen istället för att stå bakom. ( Fast det är ju också super roligt). Jag satt och halvsov och njöt när Anette och Söt-Hanna lade i färg i mitt hår. tack för det, ni är underbara! Vi hade egen hårvård idag vilket innebär att vi fixar håret på varandra. Det är kanon att vi får göra det på skolan, det är ju ganska viktigt tycker jag att vara fräsch i håret när man är, eller är på väg att bli, frissa.


Har haft två lärorika dagar i Borlänge på hotell Galaxen tillsammans med två helt uderbara tjejer från Wella Studion i Stockholm. Dom hade visning på tisdagen och kurs på onsdagen. Det har varit en rolig upplevelse där jag lärt mig mycket. Kursdagen tyckte jag var bäst. Jag och Malin trodde att det kanske berodde på att vi blivit lite varma i kläderna. Eller så var det det att vi fick mjukglass och popcorn? =) Haha. Nej det sista tror jag inte på. Eller?
Jag vill i alla fall tacka Loella och Camilla för att vi fick möjligheten att vara med, och för att dom var så tålmodiga och snälla mot oss. TACK!!!! Hoppas att vi får jobba ihop någon mer gång i framtiden.

Jag har också sovit två nätter i Falun den här veckan. Nämligen hos Madde, Henrik och Tipi. tack för taket över huvudet, den sköna tältsängen och maten! Puss på er.

Vet ni vad jag tok-längtar efter?    .......      Jo. Min underbara, söta, goa Mattias.
Han har varit så himla duktig och gullig i veckan. Han har hållit på och fixat och donat i lägenheten HELA veckan. Burit grejer och målat, skruvat ihop möbler...you name it.
Och emellanåt skickar han sådär tok-söta sms. Sådana sms som gör att jag ler. Både på insidan och utsidan.
Älskling, jag är så glad att jag har dig. Att det är du och jag!

I helgen ska vi flytta. Hela helgen antar jag att det blir. Helst skulle jag vilja hinna få dit alla mina saker på fredag, så att vi bara kan mysa, sätta upp lite tavlor och bara ha det bra!

Men.. jag antar att hela helgen kommer att bestå av följande:

Packa in saker i bilen, åka till lägenheten, packa ur allt ur bilen, gå upp till tredje våningen, gå ner igen, upp igen, ner igen...osv. Sedan åka från lägenheten, hämta mer saker, åka tillbaka. Upp för trappan, ner för trappan, upp för trappan.... Jaja.. Jag ska inte tjata ihjäl mig. Jag tror att ni fattar?

Nu måste jag jobba lite om det ska bli nått svagt klirr i kassan den 25:e denna månad.
Tänkte dock bara städa ungefär en timme idag. Är ju inte riktigt pigg som sagt. Känner mig allmänt konstig. Men det visste ni väl redan att jag var? Konstig alltså...

Ha en bra fredag. mina kära vänner.

See you / Kram Majsan

Snickra, fixa, hamra, städa...

....you name it. Allt har jag och min älskling gjort i helgen.

Som sagt så håller vi på att fixa i våran lägenhet som vi snart ska till att flytta in i.
Igår, fredag så satt vi nytt kakel i köket ovaför diskbänken. Vitt, snyggt och fräscht blev det.
Matte är så duktig! Jag är riktigt imponerad av honom. Och mig själv =)
Jag tycker att det är riktigt roligt att bygga, skapa....ja allt i hantverksväg.
Det blev i alla fall riktigt snyggt.

Vi är ett sånt team, jag och Matte!


Idag så har vi lagt in nytt golv i klädkammaren.

Det var också super roligt. Och så blev det skit snyggt.


Synd att jag inte har någon före-bild att visa på klädkammaren, så att ni hade fått sett vilket förbättring det blivit där inne.
Men jag får väl ta lite bilder sen när allt är klart så att ni får se slutresultatet.

Efter att vi lagt klart golvet så fogade vi i köket. Super fiiiint! Jag är riktigt stolt.

På eftermiddagen så fick vi besök. Min kära familj ( mamma, pappa, madde, henrik, tipi) och mattes mamma och pappa kom och hälsade på. Dom tog med min kaffebryggare och tekokare så vi kunde ordna lite fika. Bullar hade dom köpt med sig. Gulliga, söta familjen! Vi satt och myste och fikade en stund. Sedan var det dags för dom att åka hem.
Tack och bock för besöket!

Vi fortsatte att fixa och dona. Kollade lite på melodifestivalens andra chans. Jag dammsög, Matte silikonade i köket, jag plockade ihop lite, Matte torkade golven. Så nu är det ganska rent och fräscht.

Vi delade på en pizza också =) Det var gott!!




Mattias, jag längtar tills vi flyttar in!
Du och jag, Älskling!
Vi kommer ha det sååå mysigt i våran lägenhet!

Imorgon är det mer som ska fixas i lägenheten. Men först så ska jag till Rättvik på förmiddagen och rida.
Jag och Sofia ska rida på Popcorn och Jameson! Det var jätte länge sedan jag red sist. Herregud jag tror minsann att jag är lite nervös. Men jag tycker att det ska bli så himla roligt. Jag saknar hästarna och ridningen allt för mycket.

Nu ska jag nog gå och krypa ner. Är trött som ett as!

Ha det bra!

Vi ses!

Kram / marie




Ekonom nästa..

Ja nu har vi ägnat tre dagar åt ekonomi på skolan. Det har faktiskt varit kul, men lite virrigt emellanåt.
Men allt kändes tydligt för mig idag på eftermiddagen. Skönt!
Jag tycker faktiskt att det är ganska roligt med pappersarbete. Noggrannhet, strukturerat, ordning och reda. Och så lite matematik. Bertan är så go. Igår hade han köpt frukt och godis som han bjöd på. Inte var det mutor? Neeeej då. Inte från Bert heller.... :)

I tisdags var alla tapeterna uppsatta i lägenheten. Så jag fick självklart lov att åka dit och kolla, nyfiken som jag är.
Det var jätte fint. Speciellt vardagsrummet. Me like. Är lite tveksam angående den röda tapeten i hallen i kombination med den beiga i sovalkoven. Men det blir nog bra när man får städa ut all skit och ställa in möbler och "mysa" till det lite.
Nu är det i alla fall nytt och fräscht.
Jag och Matte passade på att jobba lite medan vi var där. Han rev ner kaklet i köket ovanför diskbänken och jag målade hyllan i klädkammaren en gång till. Det blir fräscht och snyggt. Matte ska sätta upp ett vitt kakel i köket. Han är händig min karl, förstår ni!

Anna i våran klass gick sin sista dag i fredags på skolan. Hon har bestämt sig för att sluta, vilket jag tycker är tråkigt! Men jag hoppas att hon fattade rätt beslut, för sin egen skull! Kom ihåg att ta hand om dig och din kropp nu, så kan du förhoppningsvis komma tillbaka längre fram.
Vi bad Anna komma till skolan idag, så att vi kunde ha lite "hejdå-fika". Hanna hade bakat en jätte smarrig kladdkaka med kokos-tosca på. Mums! Själv hade jag bara slängt ihop en fruktsallad. Men det var gott det också. =)

På morgonen klarade vi av ett Power class-pass på Grand hotell. Det var skönt att träna igenom kroppen. Kommer nog ha rejält med träningsvärk imorgon. 

Och så måste jag säga tack till dig, Tom. Tur att du tänker åt mig när jag inte kan göra det själv =). Jag är ju så korkad!
Du kanske vill ha betalt för att läsa igenom mina inlägg innan jag publicerar? Låter inte det som en bra idé? Det verkar som sagt behövas. Matte håller med =) Han säger att han kan betala. Hahaha.... 

Jag och Malin tummade idag på en sak förresten. Kom på att jag ska ta upp det här så blir det "officiellt". Så kanske vi känner lite mer press på oss. Vi ska träna varje morgon innnan vi åker till skolan. Vi ska börja med 15 minuter. Hon på sin crosstrainer, jag på min spinningcykel. Vad tror ni om det? Är det något vi klarar av? Det är bara att vänta och se. Imorgon gäller det =) men som sagt, så vet jag hur pigg jag är när klockan ringer 05.00. Och nu gäller det att ställa klockan på 04.45 i stället.
Lycka till Majsan och Brallan. Det lär ni behöva!
                    
                    



Nu ska jag gå och vara lite social med mina föräldrar ett tag.
Sen så småningom är det läggdags. Måste ladda inför imorgon på morgonen. Cykeln väntar!

God natt!

RSS 2.0